У центрі Лондона з ночі збираються люди перед похороном Єлизавети ІІ

фото
Понеділок, 19 вересня 2022, 07:25

Ще з вечора й ночі у центр Лондона почали з’їздитися люди, які хочуть особисто бути присутніми на похороні королеви Британії Єлизавети ІІ.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BBC.

Багато людей влаштовуються ночувати з розкладними стільцями, карематами, спальниками й ковдрами просто неба на тротуарах. Серед них є і люди поважного віку, і діти.

 
Getty Images

Деякі перед цим відстояли понад 10 годин черги до Вестмінстерської зали, щоб віддати шану королеві. 

 
Getty Images

Тим часом у парламенті запевнили громадськість, що у день похорону Біг Бен працюватиме справно - після того, як о 20:00 напередодні годинник не пробив восьму. Речник зазначив, що причиною стала незначна технічна причина і протягом ночі фахівці перевірили годинник і подбали, щоб під час церемонії похорону такого вже не сталося. 

Як відомо, похорон Єлизавети ІІ відбудеться у понеділок 19 вересня, на церемонії очікують близько 2000 високоповажних гостей, а загалом у центрі Лондона може зібратися понад мільйон людей. 

Відвідувачів попередили, що транспортна мережа може бути перевантажена, якщо занадто багато людей поїдуть додому відразу після того, як похоронна процесія вирушить з Вестмінстера після полудня.

Залізничні компанії, у тому числі LNER та East Midlands Railway, попередили, що у понеділок рейси до Лондона будуть дуже завантажені, запускають 250 додаткових поїздів. 

Як повідомлялося, увечері в неділю королеву вшанували прем’єр України Денис Шмигаль, перша леді Олена Зеленська та посол України Вадим Пристайко з дружиною. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: