Шольц став на захист Бербок, яка пообіцяла зберегти санкції проти РФ навіть у разі протестів

П'ятниця, 2 вересня 2022, 20:41

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц у п’ятницю підтримав главу міністерства закордонних справ Анналену Бербок, яку розкритикували через обіцянку Україні підтримувати санкції проти РФ попри можливе невдоволення німців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Welt.

Як заявив у п’ятницю речник федерального уряду Німеччини Штеффен Геберштрайт, завданням уряду є "просування політики, яку він представляє, навіть тоді, коли існує спротив їй".

"Канцлер дуже близький до міністерки закордонних справ та інших міністрів. У ці непрості часи, які також спричиняють труднощі для багатьох людей, потрібно розуміти, що люди також можуть по-різному ставитися до певної політики", – зазначив він.

"Але також зрозуміло, що треба триматися власних принципів і того, що вважаєш правильним. (Бербок дала зрозуміти), що не впаде під тиском спротиву", – додав речник німецького уряду.

Нагадаємо, раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок запевнила, що країна не буде знімати санкції проти Росії у зв’язку з війною проти України, навіть якщо німці виходитимуть на протести через високі ціни на електроенергію.

Заяву розкритикували депутати від "Лівої партії" та "Альтернативи для Німеччини".

В МЗС Німеччини поширили позицію, оприлюднену їхнім представником відділу стратегічних комунікацій Петером Птассеком, де він вказує, що нарізане відео з виступу Бербок активно розганяють акаунти, помічені за поширенням проросійської дезінформації. "Чи дозволимо ми так легко посіяти розкол між нами? Не думаю", - пише він. 

За результатами останніх соцопитувань, трохи більше половини мешканців Німеччини (53%) виступають за збереження санкцій, введених проти Росії, навіть за умови, що вони будуть пов'язані зі зростанням цін, перебоями в енергопостачанні та проблемами для економіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: