Нідерланди викликають посла Росії через незаконну анексію українських територій

П'ятниця, 30 вересня 2022, 17:39

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра викликає посла Росії через анексію українських територій.

Про це повідомляє телеканал NOS, пише "Європейська правда".

Нідерланди вважають анексію чотирьох українських областей "абсолютно неприйнятною" і "незаконною".

Міністр сподівається, що інші країни також дадуть зрозуміти, "що ми будемо продовжувати підтримувати Україну разом". Це також означає, що Нідерланди знову постачатимуть зброю, якщо надійде відповідний запит.

"Давайте усвідомимо, що тут відбувається: референдум проводиться в країні, яка не належить Росії, і це жодним чином не є прийнятним", - сказав Хукстра у відповідь на виступ президента Путіна.

Міністр назвав погрози ядерною зброєю "дуже тривожними". "Ми повинні враховувати дуже жахливі сценарії. Путін не робив нічого з цього, тому що в Україні для нього все йшло добре. Ви бачите, що він знову робить вибір на користь подальшої ескалації", - сказав він.

Нагадаємо, лідери усіх країн Європейського Союзу опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули та беззастережно засудили незаконну анексію Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Президент Російської Федерації 30 вересня підписав "договір про вступ до складу Росії" захоплених українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і заявив, що відтепер їхні мешканці – громадяни РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: