Росія не досягла жодної стратегічної цілі в Україні і втратила 25 тисяч військових – міністр оборони Британії

Понеділок, 5 вересня 2022, 19:01

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу в Палаті громад у понеділок заявив, що Росія "продовжує втрачати значну кількість техніки та живої сили" в Україні й не змогла досягти жодної стратегічної цілі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

"За оцінками, на сьогодні понад 25 тисяч російських солдатів загинули, а якщо врахувати вбитих, узятих у полон, а також десятки тисяч дезертирів – понад 80 тисяч разом із пораненими", – заявив Воллес.

Він додав, що це "матиме довготривалий вплив на російську армію та її бойову ефективність у подальшому".

"Росії ще належить досягти хоча б якоїсь зі стратегічних цілей. А вже триває 194-ий день, як планувалося, місячної кампанії", – нагадав глава британського Міноборони.

Також Воллес порівняв Владіміра Путіна з "наркоторговцем", який "підсадив" європейські країни на газ, і закликав до єдності на континенті у зв’язку із настанням зими.

"Якщо ми не триматимемось разом, не будемо зараз давати цьому раду, то погрози самі по собі не зникнуть. Звертаюсь до людей у Празі та Кельні: якщо ви піддастесь наркоторговцю, він повернеться й проситиме ще більше через кілька років", – додав Воллес.

Раніше він порівняв війну Росії в Україні з війною СРСР в Афганістані, зазначивши, що втрати в останній, яка тривала 10 років, були в кілька разів меншими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: