Глава МВС Британії, яка пропонувала "вийти з ЄСПЛ", пішла у відставку

Понеділок, 5 вересня 2022, 20:07

Міністерка внутрішніх справ Великої Британії Пріті Патель у понеділок подала нинішньому главі уряду Борису Джонсону свою заяву про відставку і сказала, що не планує працювати в уряді його наступниці Ліз Трасс.

Як повідомляє "Європейська правда", подання про відставку Патель опублікувала у Twitter.

"Вітаю Ліз Трасс із обранням як нашого нового лідера, я надаватиму їй підтримку в її ролі прем'єр-міністерки. Я продовжу служити своїй країні та виборчому округу Уїтем як депутатка після того, як Ліз формально обійме посаду і призначить нового главу Гоум-офісу", – йдеться в її листі на ім’я Джонсона.

Нагадаємо, вдень 5 вересня стали відомі результати голосування за нового лідера консерваторів - міністерка закордонних справ Ліз Трасс у фінальному турі виборів перемогла колишнього міністра фінансів Ріші Сунака. Вона набрала 81 326 тисяч голосів членів партії, а Сунак - 60 399 голосів. Трасс замінить на посаді Бориса Джонсона, який оголосив про відставку в липні.

Джонсон офіційно продовжуватиме виконувати обов’язки глави уряду до вівторка, 6 вересня, коли на прийнятті в королеви Єлизавети II в маєтку Балморал у Шотландії він подасть у відставку. Тоді ж нова лідерка Консервативної партії на зустрічі з королевою офіційно отримає запрошення для формування нового складу уряду.

В уряді Джонсона Пріті Патель вважалася прихильницею жорсткого курсу щодо мігрантів. Вона зокрема підтримала запровадження схеми, за якої Британія відправляла частину незаконно прибулих мігрантів до Руанди.

Після того, як Європейський суд із прав людини заблокував вислання кількох мігрантів із Британії до Руанди, Патель заявила про можливість виходу Лондона з Європейської конвенції про права людини, на основі якої діє суд.

Також главу Гоум-офісу звинувачували у таємних зустрічах із ізраїльськими посадовцями у 2017 році (тоді як вона офіційно була у відпустці), цькуванні своїх підлеглих та блокуванні видачі віз для біженців з України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: