У Польщі зростає невдоволення роботою уряду

Вівторок, 6 вересня 2022, 14:08

В серпні серед поляків значно погіршилося ставлення до чинного уряду.

Про це свідчать результати опитування CBOS, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

"Негативні оцінки його економічної політики, як і діяльності в цілому, однозначно посилилися. Більше того, явно зросло невдоволення самим прем’єр-міністром. Загалом це найгірший результат в історії обох кабінетів Матеуша Моравецького" – зазначають автори дослідження.

До прихильників уряду Матеуша Моравецького зараховують себе 29% респондентів (зменшення на 3 процентні пункти), до опонентів – 46% (зростання на 7 п.п.), 23% респондентів заявляють про байдужість до нього (зменшення на 2 п.п.), а 3% респондентів відповіли "важко сказати".

Опитування показує, що 33% (зменшення на 6 п.п.) респондентів позитивно оцінюють результати діяльності уряду, а 55% - негативно (зростання на 6 п.п.). Водночас 11% опитаних не мають чіткої думки з цього приводу.

Автори дослідження зазначають, що думки про економічну політику уряду помітно критичніші, ніж ті, що були зафіксовані півтора місяцями раніше. 27% респондентів вважають, що вона сприяє покращенню економічної ситуації (зниження на 6 п.п.); 62% дотримуються протилежної думки (зростання на 7 п.п.).

Задоволення тим, що уряд очолює Матеуш Моравецький, висловив 31% респондентів (зменшення на 6 п.п.), а 55% декларували невдоволення його роботою (зростання на 6 п.п.).

Як повідомлялося, Польща обмірковує повернення до співпраці з Угорщиною в рамках формату "Вишеградської четвірки", що була зупинена через різні погляди на війну в Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: