Прем’єр Латвії про газовий шантаж РФ: ми платимо свій "військовий збір", Україна платить гірший 

Вівторок, 6 вересня 2022, 17:40

Прем’єр Латвії Криш’яніс Каріньш наголосив, що Латвія та Євросоюз загалом мають витримати шантаж Кремля, який почав використовувати енергетичну залежність Європи від газу з Росії для політичного тиску.

Як повідомляє Delfi, про це він сказав на брифінгу після засідання уряду, пише "Європейська правда". 

Прем’єр зауважив, що зараз Росія відкрито шантажує Європу, сподіваючись добитися послаблення санкцій за війну проти України.  

"Ми маємо витримати цей тиск. Зараз ми, по всій Європі та у Латвії, платимо своєрідний військовий збір. Україна платить його людськими життями, зруйнованою інфраструктурою та шкодою для довкілля. Ми, Латвія та Європа, платимо грошима. Це дорого і "боляче", але треба це робити, доки Україна не виграє у цій війні, а Росія - не програє", - наголосив Криш’яніс Каріньш.

Він зазначив, що уряд готує кроки, щоб допомогти населенню пройти опалювальний сезон. 

Єврокомісар з економічних питань Паоло Джентілоні раніше сказав, що завдяки вжитим заходам економії та завчасного накопичення газу зараз ЄС добре готовий на випадок повного припинення постачання газу з Росії. 

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек не розраховує на те, що "Газпром" відновить постачання газу по "Північному потоку", яке припинили з 2 вересня нібито з технічних причин. Речник Кремля Дмитрій Пєсков прямо сказав, що проблеми з постачанням газу по "Північному потоку" зберігатимуться доти, доки не буде знято західні санкції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: