Опозиція в міськраді Нарви хоче йти до суду через демонтаж радянського танка-пам’ятника

Вівторок, 6 вересня 2022, 18:14

Група депутатів з міської ради Нарви - найбільш російськомовного міста в Естонії - хоче позиватися проти центральних органів влади за рішення про демонтаж та вивезення з міста радянського танка-пам’ятника.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє ERR.

З ініціативою виступили 11 опозиційних депутатів, це питання міськрада буде розглядати на засіданні 7 вересня. Просувати ідею про судовий позов від початку почала тимчасова комісія Нарвської міськради з історичної спадщини, проте її рішення мають лише рекомендаційний характер. 

Мер Нарви Катрі Райк - проти, і заявила, що якщо депутати за підсумками голосування зобов’яжуть міську владу звернутися до суду, вона піде з посади, тому що "не хоче брати на себе відповідальність за цю юридичну епопею". 

6 вересня депутати з Нарви їздили на зустріч з прем’єркою Каєю Каллас щодо цього питання. Наскільки відомо, після неї депутати не відмовилися від своїх намірів ініціювати судовий позов. 

Сумнозвісний танк із естонської Нарви перейшов у власність держави

"ЄвроПравда" вже детально розповідала про те, як Естонія готувалася до демонтажу радянського Т-34 у Нарві та у чому особливість цього естонського міста. Того дня, окрім танка, у Нарві перенесли ще п’ять пам’ятників з радянською символікою.

У наступні дні після демонтажу радянських пам’ятників у Нарві Естонія зазнала наймасштабніших кібератак з 2007 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: