Мін'юст США вважає, що у Трампа досі можуть бути інші секретні документи

П'ятниця, 9 вересня 2022, 19:53

Команда колишнього президента США Дональда Трампа, можливо, не повернула всі секретні записи, вилучені з Білого дому наприкінці його президентства навіть після обшуку ФБР у його будинку.

Про це попередила прокуратура США, пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Ця інформація з'явилася в судовому позові Міністерства юстиції, яке просило окружного суддю дозволити продовжити розгляд близько 100 секретних документів, вилучених ФБР у маєтку Трампа в Мар-а-Лаго, поки воно розслідує, чи секретні документи незаконно вивезено з Білого дому і там неправомірно зберігалися. .

"Це клопотання обмежене... вилученими секретними записами, тому що ці аспекти завдають найнегайніших і найсерйозніших збитків уряду та суспільству", — йдеться у заяві Мін'юсту в суді.

Прокуратура також попросила суддю не допускати незалежного арбітра до розгляду секретних матеріалів, вилучених із дому Трампа.

Трамп у повідомленні на своїй платформі Truth Social назвав цей запит марною витратою грошей.

Міністерство юстиції припустило, що з Білого дому могли забрати інші секретні записи, яких слідчі ще не виявили.

Раніше ФБР виявило 48 порожніх папок, помічених як секретні, і ще 42, у яких зазначено, що вони мають бути повернені секретареві штабу чи військовому помічнику.

Експерти-правознавці дивувалися, чому папки були порожні, і не було ясно, чи зникли записи.

"Заборона на використання секретних записів у кримінальному розслідуванні може завадити зусиллям щодо виявлення існування будь-яких додаткових секретних записів, які не зберігаються належним чином, що саме собою становить потенційну загрозу для національної безпеки", — додали в Мін'юсті.

Нагадаємо, ФБР під час обшуку резиденції Трампа виявило документ, який описує військову оборону іноземного уряду, у тому числі його ядерний потенціал.

Звинувачення, які загрожують Трампу через це, можуть призвести до його ув’язнення – що також може статися вперше в історії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: