Генсек НАТО поговорив з Кулебою, обіцяє продовжувати підтримку

Понеділок, 10 жовтня 2022, 15:09

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів телефонну розмову з главою МЗС України та засудив масований ракетний удар РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

"Поговорив з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та засудив жахливі невибіркові удари РФ по цивільній інфраструктурі в Україні. НАТО продовжить підтримувати хоробрий український народ, що відбиває агресію Кремля, стільки, скільки буде необхідно", - повідомив Столтенберг. 

Дмитро Кулеба зі свого боку зазначив, що Столтенберг пообіцяв "подвоїти зусилля" у роботі з союзниками над тим, щоби надати Україні системи ППО та обладнання, що допоможе підтримувати стабільне електропостачання. 

Як повідомлялося, через масовані ракетні атаки Росії Дмитро Кулеба перервав тур Африкою і терміново повертається в Україну. 

Він наголосив, що Україна не зламається від залякування цивільного населення, а такі дії РФ - аргумент для всіх, хто ще вважає можливим вести мирні перемовини з Путіним. 

Кулеба також закликав не стверджувати, що РФ завдала масований ракетний удар по Україні через те, що її "спровокували" Кримським мостом - оскільки це неодноразово траплялося і раніше. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: