З Франції повернулись додому вже 10 тисяч українців, які тимчасово виїхали туди через війну

Понеділок, 10 жовтня 2022, 16:39

За даними французьких органів влади, в Україну повернулися вже орієнтовно 10 тисяч українців з тих, які тимчасово проживали у Франції через війну.

Як повідомляє AFP, про це сказав керівник Офісу з імміграції та інтеграції Дідьє Леші. 

За його словами, станом на кінець вересня з країни поїхали близько 10 тисяч українців - про це свідчить кількість дезактивованих карток отримувачів соціальної допомоги.

"Можна бачити тенденцію, що частина вимушено переміщених українців приїздять з метою повернутися додому, щойно це буде можливо, і ще частина постійно їздять між Францією та Україною", - зазначив посадовець.

Дідьє Леші розповів також, що останнім часом ще більш зменшилася кількість українців-біженців, які приїздять у Францію - в середньому це 180 осіб за добу в останні дні. Також повернення частково відобразилися на кількості дітей, які навчаються у французьких школах: якщо у липні на обліку стояли близько 19 000 українських школярів, до кінця вересня залишилося 18500. 

Водночас у Франції залишається орієнтовно 107 000 вимушених переселенців з України - приблизно стільки людей отримують соціальну допомогу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: