Генсек НАТО вважає ознакою слабкості масований ракетний удар РФ по українських містах

Вівторок, 11 жовтня 2022, 18:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив думку, що ракетний терор проти українських міст є свідченням слабкості Росії на полі бою.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на пресконференції на запитання ЗМІ. 

"Думаю, те, що ми побачили вчора - це ознака слабкості. Реальність полягає у тому, що вони не можуть досягти успіхів на полі бою. Росія зараз фактично програє на полі бою. Вони відступають із зайнятих територій, тому що не мають сил для стримання просування українських військових. І вони реагують на це нерозбірливими ударами по українських містах, б’ють по цивільних, по критичній інфраструктурі. Звісно, це завдає страждань і шкоди Україні - але значною мірою свідчить про нестачу альтернатив у президента Путіна. Вони втрачають території, вони втратили ініціативу на полі бою, тож вдаються до ракетних ударів, які ми бачили вчора і сьогодні (10-11 жовтня - ред.)", - сказав він.

Столтенберг: перемога Путіна в Україні означатиме поразку НАТО

На запитання про те, наскільки заздалегідь Росія готувала масований удар 10 жовтня - у контексті того, чи вважати його помстою за диверсію на Керченському мосту - Столтенберг нагадав, що РФ вдавалася до подібних атак і раніше протягом усієї війни, а в деяких містах, як Запоріжжя, це траплялося регулярно. 

Він також підкреслив, що удари проти цивільного населення та інфраструктури у будь-якому разі є порушенням міжнародного права.

Нагадаємо, Сполучені Штати вважають, що Росія планувала масовані авіаудари по Україні ще до вибуху на Кримському мосту, в якому Путін звинуватив українські спецслужби. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: