Учасники "Рамштайну" в середу обговорять надання Україні засобів ППО

Вівторок, 11 жовтня 2022, 18:39

Напередодні міністерського засідання країн Північноатлантичного Альянсу в середу відбудеться шосте засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), де обговорюватимуть постачання засобів протиповітряної оборони.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це у вівторок заявила посол США при НАТО Джуліан Сміт.

Вона нагадала, що понад 50 країн-учасниць Контактної групи з питань оборони України зустрінуться напередодні міністерського засідання НАТО 12-13 жовтня, щоб визначити, що ще можна зробити, щоб допомогти Україні у її війні з Росією.

За словами Сміт, обговорення, ймовірно, будуть стосуватися зміцнення протиповітряної оборони України. Подробиці цих дискусій вона не уточнила.

Раніше ЗМІ повідомили, що Німеччина у вівторок передала Україні перший з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM.

Постачання систем протиповітряної оборони Україні стало особливо актуальним із огляду на збільшення кількості російських ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі. Так, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, 19 людей загинули та ще 105 отримали травми у результаті російських ракетних ударів по Україні 10 жовтня.

Формат "Рамштайн", який об’єднує понад 50 країн світу, було започатковано з метою колективної підтримки України, щоб задовольнити оборонні потреби української армії в умовах протистояння повномасштабному вторгненню Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: