НАТО не бачить ознак того, що Білорусь готується до вторгнення в Україну

Середа, 12 жовтня 2022, 21:55

У Північнотлантичному Альянсі наразі не бачать ознак того, що Білорусь має намір брати активну участь в агресивній війні Росії проти України.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на DPA, про це в кулуарах міністерської зустрічі НАТО в Брюсселі повідомив представник Альянсу на умовах анонімності.

Генсек НАТО: режим Лукашенка має припинити співучасть у війни проти України

За його словами, незважаючи на розміщення білоруських військ на кордоні з Україною, у НАТО все ще вважають, що країна не хоче офіційно вступати у війну. Як можливу причину він назвав загрозу санкцій з боку Заходу.

"Я не думаю, що ми повинні сумніватися в тому, що Лукашенко розуміє, що вся сила санкцій, введених проти Росії, буде застосована і проти Білорусі, якщо білоруські збройні сили будуть здійснювати такі ж операції проти України", – додав представник Альянсу.

10 жовтня Лукашенко зібрав термінову нараду силовиків, на якій оголосив про задіяння Союзної армії та пообіцяв Україні "Кримський міст-2", а також анонсував повернення до Білорусі російських військових.

Після цього президент Володимир Зеленський у виступі на терміновій зустрічі "Групи семи" запропонував розмістити міжнародну моніторингову місію на кордоні між Україною та Білоруссю, щоби зменшити ризик провокацій та прямого вступу Білорусі у війну на боці РФ. 

Про те, наскільки серйозна загроза вступу Білорусі у війну найближчим часом - дивіться у відео "Європейської правди" або читайте у статті: Лукашенко готується до нападу: які погрози здатен втілити білоруський диктатор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: