ЄС продовжив санкції проти осіб із РФ і Сирії за використання хімічної зброї

Четвер, 13 жовтня 2022, 16:20

Рада Європейського Союзу в четвер ухвалила рішення продовжити обмежувальні заходи щодо 15 фізичних і двох юридичних осіб із Росії та Сирії у зв’язку із розповсюдженням та застосуванням ними хімічної зброї ще на один рік.

Як передає "Європейська правда", про це повідомила пресслужба Ради ЄС.

Санкції ЄС мають на меті сприяти зусиллям із протидії розповсюдженню та використанню хімічної зброї, а також забезпечити дотримання Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення.

Як нагадує Рада Євросоюзу, вперше санкції були запроваджені у 2018 році проти фізичних та юридичних осіб, безпосередньо відповідальних за розробку та застосування хімічної зброї, а також тих, хто надає фінансову, матеріальну та технічну підтримку.

Обмежувальні заходи передбачають заборону на в’їзд до ЄС, заморожування активів, а також заборону фінансування підсанкційних осіб фізичними та юридичними особами в Євросоюзі.

У санкційному списку перебувають Центр наукових студій та досліджень у Дамаску, який є ключовим у розробці хімзброї у Сирії, а також російський Державний науково-дослідний інститут органічної хімії і технології, який стоїть за розробкою нервового агента "Новічок".

"ЄС уважно стежить за розвитком подій у цій сфері і може ухвалити рішення про продовження санкцій та внесення змін до переліку підсанкційних осіб та організацій у разі недосягнення поставлених цілей", – йдеться в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: