Південна Корея вперше за п’ять років запровадила санкції проти КНДР через запуски ракет

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 22:20

Південна Корея в п’ятницю вперше з 2017 року оголосила про запровадження нових односторонніх санкцій проти Північної Кореї на знак протесту проти її все активніших ракетних випробувань.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NK News.

Як повідомили в міністерстві закордонних справ Південної Кореї, санкції спрямовані на придушення збройних програм КНДР і охоплюють 15 фізичних та 16 юридичних осіб, які вже підпадають під чинні санкції США та ООН.

Підсанкційні особи, як стверджується, "сприяли розробці Північною Кореєю ядерної зброї і ракет" і допомагали їй у спробах уникнути санкцій, а також допомагали розробляти зброю масового знищення шляхом контрабанди нафти та інших матеріалів.

Серед них – міністерство ракетної промисловості КНДР, міністерство з морських питань, міністерство нафтової промисловості, комерційний підрозділ флагманського авіаперевізника Air Koryo та кілька інших північнокорейських корпорацій.

КНДР направила винищувачі в бік Південної Кореї та запустила чергову балістичну ракету

"Наш уряд рішуче засуджує Північну Корею за те, що вона нещодавно порушила питання про можливість застосування тактичної ядерної зброї проти Республіки Корея, а також за проведення ракетних провокацій, що йдуть одна за одною з безпрецедентною частотою", – зазначили в південнокорейському МЗС.

Востаннє Південна Корея вводила односторонні санкції проти Північної Кореї 10 грудня 2017 року за попередньої адміністрації Мун Чже Іна.

В останні тижні Північна Корея суттєво збільшила кількість ракетних випробувань, назвавши їх реакцією на спільні військові навчання Південної Кореї та США. У Вашингтоні вважають, що КНДР готується до чергового – першого з 2017 року випробування ядерної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: