У Чехії висунули звинувачення двом чоловікам за розпалювання ненависті до українців

Понеділок, 17 жовтня 2022, 17:54

Чеська прокуратура висунула обвинувачення Патріку Тушлу та Томашу Чермаку, які переслідуються за розпалювання ненависті до українців, у зв'язку з їхніми висловлюваннями на адресу українців.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Ceske Noviny.

Обвинувачені перебувають під вартою. Справу розглядатиме суд міста Кладно. Якщо їх визнають винними і засудять, їм може загрожувати до кількох років ув'язнення.

Влітку поліція звинуватила одного з чоловіків в наклепі на певну націю, а також у розпалюванні ненависті до групи людей. Тижневик Respekt повідомив у серпні, що Чермак у відео, де він разом з Тушелем закликав до контрдемонстрації на зібрання українців, серед іншого, сказав, що "українці починають тут множитися, одна демонстрація за іншою. Ми повинні почати діяти негайно, інакше ми потрапимо в пекло". Тушел заявив про "брудних українців" і про те, що "ми повинні бути" на українській демонстрації. На відео обидва чоловіки сходяться на думці, що треба негайно починати діяти і почати "правильну контратаку", щоб українці "забралися геть".

"Клопотання про пред'явлення обвинувального акта було подано органом поліції, і 13 жовтня 2022 року районний прокурор в Кладно пред'явив обвинувальний акт", - повідомив Ондржей Немец, районний прокурор в Кладно.

Це не єдина справа, в якій проходять Чермак і Тушел. Тушел підозрюється в небезпечних погрозах президенту Чеської медичної палати Мілану Кубеку і ще двом чоловікам у зв'язку з підтримкою заходів проти поширення коронавірусу або обов'язкової вакцинації певних груп населення проти коронавірусу. Чермака підозрюють у підтримці та сприянні тероризму через заклик до нападу на члена парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: