ЄС виробив рекордну кількість електроенергії з відновлюваних джерел з початку війни

Вівторок, 18 жовтня 2022, 10:51

У період з березня по вересень майже чверть електроенергії в Європейському Союзі було вироблено за рахунок сонячної та вітрової енергії.

Про це пише Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з дослідженням організацій Ember та E3G, з початку війни в Україні ЄС виробив більше електроенергії з вітру і сонця, ніж будь-коли раніше.

Минулого року цей показник становив 21% за вказаний період в порівнянні з 24% в цьому році. В цілому 345 терават-годин надійшло з двох поновлюваних джерел - збільшення на 39 терават-годин в порівнянні з 2021 роком.

Згідно з дослідженням, Німеччина також досягла рекорду, виробивши 104 терават-годин електроенергії від сонця і вітру з березня. Це відповідає приблизно третині всієї електроенергії.

За даними аналітиків, загалом 19 країн ЄС досягли рекордів у виробництві електроенергії за допомогою двох відновлюваних джерел енергії - серед них Франція, Італія, Польща та Іспанія.

Рекордне виробництво заощадило ЄС близько 11 мільярдів євро на закупівлях газу.

Плани ЄС щодо прискорення енергетичного переходу з огляду на війну в Україні мають бути реалізовані країнами ЄС та Європарламентом. Наразі тривають відповідні переговори.

Раніше повідомлялося, що десятки суден зі скрапленим природним газом кружляють біля берегів Іспанії, не маючи можливості отримати місця для розвантаження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: