Трасс обговорила з Макроном останні удари РФ по Україні

Вівторок, 18 жовтня 2022, 20:17

Прем'єр-міністр Британії Ліз Трасс обговорила з президентом Франції Еммануелем Макроном останні події в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

Даунінг-стріт підтвердила, що сьогодні вдень відбулася телефонна розмова лідерів двох країн щодо нещодавніх атак Росії та скоординованої реакції на них.

"Лідери обговорили свою глибоку стурбованість нещодавніми варварськими атаками Росії на цивільні райони в Україні", - сказав представник британського уряду.

"Вони погодилися, що Велика Британія та Франція продовжуватимуть тісно співпрацювати з союзниками для підтримки України та координації нашої відповіді на російську агресію" - додав він.

Прем'єр-міністр Британії та президент Франції також привітали нещодавню можливість особисто зустрітися на саміті лідерів у Празі та висловили сподівання на продовження поглиблення двосторонньої співпраці.

Як повідомлялося, міністр оборони Британії Бен Воллес поспішно скасував виступ перед комітетом з питань оборони Палати громад у вівторок уранці через термінову поїздку до Вашингтона.

Редакторка Sky News з питань безпеки та оборони Дебора Хейнс назвала візит "поспішно організованим". Вона послалась на джерело у Міноборони, зазначивши: "Міністр оборони перебуває у Вашингтоні, округ Колумбія, щоб обговорити спільні проблеми безпеки, включаючи Україну. Він відвідає свого колегу в Пентагоні та високопосадовців у Білому домі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: