Кулеба розповів про вплив розриву дипвідносин з Іраном на переговори про збиття літака МАУ 

Середа, 19 жовтня 2022, 15:37

Глава МЗС Дмитро Кулеба запевнив, що можливе розірвання дипломатичних відносин з Іраном не зашкодить переговорам про виплату компенсацій за збиття українського літака МАУ.

Про це Кулеба заявив на пресконференції у Києві в середу, повідомляє "Європейська правда".

"Можливе розірвання дипломатичних відносин, а я вже вніс відповідну пропозицію, не зашкодить переговорам щодо компенсацій за збиття українського літака біля Тегерану. Є коаліція держав, яка веде певну лінію у відносинах з Іраном щодо цього питання, і ми продовжуємо її вести. Настане день, коли Іран понесе відповідальність за те, що сталося", - сказав Кулеба.

Іран збив авіалайнер у січні 2020 року. Усі 176 людей на борту загинули, зокрема 55 громадян Канади та 30 постійних жителів країни. 

У січні 2022 року Іран відповів відмовою на пропозицію Міжнародної групи з координації та допомоги жертвам рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України" приєднатись до переговорів щодо компенсацій.

У цій справі Іран пред'явив звинувачення десяти посадовцям. Це сталося за місяць після того, як Іран зіткнувся з різкою міжнародною критикою за публікацію остаточного звіту, в якому забиття літака пояснили людською помилкою, але не називали винних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: