CША наклали санкції на росіянина і дві компанії, які купували західні технології для ВПК РФ

Четвер, 20 жовтня 2022, 07:29

Сполучені Штати наклали санкції на громадянина Росії та дві пов’язані з ним компанії, які допомагали РФ отримувати передові технології для військової промисловості в обхід західних санкцій.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив Мінфін США.

Санкції наклали на громадянина РФ Юрія Орєхова та компанії Nord-Deutsche Industrieanlagenbau GmbH і Opus Energy Trading LLC (Opus Energy Trading) за закупівлю військових технологій і технологій подвійного призначення в американських виробників для передачу у Росію. Зокрема, йдеться про передові напівпровідники та мікропроцесори, які використовуються в літаках, балістичних та надзвукових ракетах, "розумних" снарядах, радарах, супутниках тощо.  

"Орєхов та NDA GmbH відправляли ці компоненти кінцевим отримувачам у Росії, у тому числі юридичним особам з визначеного переліку, порушуючи експортний контроль США. Компоненти, закуплені Орєховим, були зафіксовані у російському озброєнні в Україні", - зазначають у комюніке. 

Відомство додає, що це чергове свідчення намірів США притягати до відповідальності тих, хто підтримує російську військову машину, зриваючи тіньові ланцюжки закупівлі технологій.

Перед цим Орєхова серед п'яти інших громадян РФ звинуватили в обході санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: