Майже 80% британців вважають правильним рішення Трасс піти у відставку – опитування

Четвер, 20 жовтня 2022, 20:08

Переважна більшість британців вважають правильним рішення прем’єр-міністерки Ліз Трасс піти у відставку і вважає, що її діяльність на посаді була незадовільною.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчить останнє опитування агенції YouGov.

Експрес-опитування, здійснене після оголошення прем'єр-міністерки Британії про відставку, показало, що 79% британців підтримують це рішення (зокрема 81% виборців-консерваторів). Лише 7% вважають, що Трасс помилилася, подавши у відставку.

Діяльність Трасс на посаді прем'єр-міністерки оцінюється респондентами переважно негативно. Майже дві третини британців (64%) вважають, що вона була "жахливим" главою уряду, а ще 18% оцінили її роботу як "погану".

Більшість виборців-консерваторів (57%) також оцінюють діяльність Трасс як "жахливу", а ще 24% називають її "поганою". Лише 2% британців, які голосують за Консервативну партію, вважають її "хорошою" або "чудовою".

Вибори лідера консерваторів у Британії: до кандидатів посилили вимоги, буде онлайн-голосування

Водночас 63% британців хочуть, щоб наступний прем'єр-міністр оголосив дострокові загальні вибори, і лише 23% хочуть, щоб він чи вона очолили уряд, не беручи на себе зобов'язання оголосити вибори до парламенту.

Консервативні виборці, однак, не згодні. Половина з них (52%) кажуть, що наступник Трасс не повинен оголошувати нові вибори, хоча більше третини (38%) кажуть, що новий прем'єр-міністр повинен взяти на себе таке зобов'язання.

Нагадаємо, прем'єрка Британії Ліз Трасс оголосила про наміри подати у відставку. Її термін перебування на посту (44 дні) став найкоротшим в історії.

Через економічні потрясіння, спричинені ухваленням міні-бюджету, депутати британського парламенту від Консервативної партії почали публічно закликати прем'єр-міністерку піти у відставку. Але сама Трасс, вибачившись за помилки, до сьогодні виключала таку можливість.

Читайте також: Зовсім не Тетчер. Чому прем'єрка Британії провалила реформи та опинилася за крок до відставки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: