Зеленський на зустрічі з конгресменами США закликав надати системи ППО для України

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 15:38

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з членами Палати представників Конгресу США Майком Тернером, Джеймсом Хаймсом та Еріком Сволвелом, під час якої закликав надати Україні системи ППО для захисту цивільного населення і критичної інфраструктури.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні пресслужби президента.

Зеленський поінформував членів Палати представників про ситуацію на передовій та першочергові потреби Збройних Сил України. При цьому Глава держави закликав нарощувати допомогу, щоб наблизити мир.

"Окремо Володимир Зеленський наголосив на важливості передачі нашій державі систем ППО в необхідній кількості для створення над нашою країною повітряного щита, який має захистити цивільне населення та об’єкти критичної інфраструктури. Такі системи стали б важливим елементом гарантій безпеки для нашої держави" - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі також було обговорено питання євроатлантичної інтеграції України та гарантій безпеки для нашої держави.

Крім того, співрозмовники обмінялися думками щодо посилення санкційного тиску на країну-агресора, що набуває особливого значення з огляду на здійснені Росією протягом останніх тижнів терористичні атаки на мирне населення та цивільні об’єкти в Україні.

"Президент окремо зазначив, що світ має визнати Росію державою-терористом", - йдеться у повідомленні.

12 жовтня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак назвав "історичною" чергову зустріч формату "Рамштайн", натякнувши, що є рішення для посилення протиповітряної оборони України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: