Лідери ЄС попросили Борреля і Єврокомісію "вивчити варіанти" для покарання РФ за злочин агресії

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 16:40

Лідери Євросоюзу на саміті у п’ятницю попросили главу дипломатії ЄС та Європейську комісію вивчити варіанти, що дозволять притягнути до відповідальності винних у злочині агресії проти України.

Про це йдеться у висновках саміту ЄС, оприлюднених 21 жовтня після засідання лідерів, повідомляє "Європейська правда".

Лідери ЄС заявили, що в Україні скоюються воєнні злочини, "доказів яких стає дедалі більше", тому ЄС "підтверджує свою тверду відданість притягненню Росії, а також усіх виконавців і співучасників до відповідальності".

"Європейська рада визнає зусилля України щодо притягнення до відповідальності, у тому числі за злочин агресії проти України. Вона пропонує Верховному представнику та Комісії вивчити варіанти, що дозволяють забезпечити повну відповідальність" - йдеться у висновках саміту.

Як відомо, Україна домагається створення Спеціального трибуналу, який міг би покарати винних у злочині агресії.

Президент Володимир Зеленський 22 вересня утворив робочу групу, яка займатиметься опрацюванням питання створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Верховна рада звернулась до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, Євросоюзу, Ради Європи стосовно створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Читайте також: Трибунал не тільки для Путіна: як реально покарати еліту РФ за агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: