Росія забороняє в'їзд депутатам ПАРЄ через резолюцію про терористичний режим

Вівторок, 25 жовтня 2022, 19:50

Росія у вівторок оголосила про заборону в’їзду для деяких громадян Європейського Союзу та депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у відповідь на "недружні дії".

Як повідомляє "Європейська правда", така заява з’явилася на сайті міністерства закордонних справ РФ.

"Недружніми діями" російське зовнішньополітичне відомство називає ухвалення Європейським Союзом санкцій у зв’язку з протиправною анексією чотирьох областей України та ухвалення в ПАРЄ резолюції про визнання Росії терористичним режимом.

МЗС РФ вважає, що в Євросоюзі "багато років ігнорують відкриту дискримінацію і винищення київським режимом російського і російськомовного населення згаданих регіонів". ПАРЄ ж закидають "втрату об'єктивності" й ігнорування "жахів, які творить київський режим останні вісім років на Донбасі, обстрілюючи мирне населення".

Заборона в’їзду до Росії стосується "представників європейських комерційних структур із виробництва озброєнь і військової техніки, які беруть участь у постачанні своєї продукції київському режиму", а також "окремих депутатів ПАРЄ".

Повного переліку людей у "чорному списку" Росія цього разу не навела.

Нагадаємо, 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи одностайно ухвалила резолюцію, в якій Російська Федерація названа терористичним режимом. До резолюції також була включена поправка із закликом надати Україні системи ППО.

ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: