Мелоні поставила під сумнів проєвропейськість Німеччини

Середа, 26 жовтня 2022, 10:51

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні у вівторок розкритикувала Німеччину за її позицію під час енергетичної кризи в ЄС і поставила під сумнів, чи є це "європеїзмом".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euractiv.

Мелоні виступила на захист свого союзника прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана і вказала пальцем на Німеччину, яка, за її словами, разом із Нідерландами не співпрацює для того, щоб мати кращу ціну на газ для всіх країн-членів ЄС.

"Ви завжди згадуєте про Орбана, але чи є позиція Німеччини тим, що ми називаємо європеїзмом?" - запитала Мелоні італійську опозиціонерку.

"Мені здається, що ЄС запізнився на кілька поїздів, і не через "сувереністів", які не керують у ЄС", - додала вона.

Як зазначається, ворожі коментарі на адресу Берліна з боку Мелоні, в той час як вона запевняла, що її уряд буде "надійним" партнером блоку, вказують на те, що це може бути не так для столиць країн ЄС.

У вівторок Мелоні отримала довіру нижньої палати парламенту Італії, а в середу очікується голосування в Сенаті.

У вівторок у Люксембурзі відбулася ще одна важлива зустріч міністрів енергетики ЄС, на якій вони вкотре не змогли досягти компромісу щодо енергетичної кризи, оскільки Німеччина та деякі інші північні країни не дійшли згоди щодо верхньої межі ціни на газ.

Будапешт також виступає проти обмеження ціни, а міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що воно не повинно поширюватися навіть на довгострокові контракти на постачання газу, які його країна має з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: