У Німеччині вперше випробували лазерну зброю проти безпілотників

Четвер, 27 жовтня 2022, 18:21

Військово-морські сили Німеччини вперше під час навчань успішно випробували лазерну зброю, призначену для ліквідації безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Focus.

Лазерну зброю розробили компанії MBDA та Rheinmetall. Її встановили на фрегат "Заксен", що взяв участь у навчаннях в Балтійському морі біля військового полігону Путлос ще в серпні.

Після тривалих оцінок MBDA і Rheinmetall, які брали участь у розробці, назвали випробування успішним. "Це великий крок на шляху до оперативної лазерної зброї", – заявили вони.

Компанії-розробники стверджують, що майбутня система високоенергетичного лазерного озброєння для військово-морського флоту особливо підходить для захисту від безпілотників та їхніх скупчень, а також атакуючих швидкісних катерів на близькій та ближній відстані.

Крім того, лазерна зброя в посиленому варіанті також може використовуватися для знищення керованих ракет або мінометних снарядів.

Нагадаємо, у США лазерну зброю вперше випробували ще у 2017 році: американські військові провели випробування лазерної гармати, під час яких збили з її допомогою безпілотний літальний апарат.

У травні Пентагон заявив, що Росія лазерну зброю в Україні не використовує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: