Париж відмовився від нових будівель біля Ейфелевої вежі, щоб не вирубувати дерева

Понеділок, 3 жовтня 2022, 19:49

Мерія Парижа відмовилась від планів будівництва нових будівель біля підніжжя Ейфелевої вежі після багатомісячних протестів екологів та петиції, яку підписали близько 150 тисяч осіб.

Про це пише The Guardian, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з проєктом будівництва, близько 20 дорослих дерев мали бути вирубані та збудовані чотири нові будівлі з кафе, магазинами, туалетами та камерою схову багажу.

"Я оголошую, що ми повністю скасовуємо будь-який будівельний проєкт біля підніжжя вежі, а озеленення буде збережено", - заявив перший заступник мера Еммануель Грегуар.

Озеленення є частиною набагато ширшого плану з реорганізації простору навколо туристичного об'єкта, що включає посадку трави і чагарників на дорогах і в громадських місцях.

Територія площею 54 гектари навколо вежі, яку перетинають кілька доріг, буде значною мірою віддана пішоходам і "транспорту з низьким рівнем впливу", такому як автобусні та велосипедні доріжки.

Міська влада прагне завершити якомога більше до початку Олімпійських ігор у Парижі в 2024 році.

За оцінками, 150 000 людей відвідують майданчик вежі щодня протягом літнього високого сезону, в тому числі 20 000-30 000, які підіймаються на неї.

Загалом, 7 мільйонів людей відвідують вежу щороку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: