У Берліні невідомі напали на людей під посольством Ірану, які вийшли підтримати жіночі протести

Понеділок, 31 жовтня 2022, 14:33

У Берліні невідомі особи побили кількох протестувальників, які на ніч залишилися під посольством Ірану, щоб висловити солідарність з триваючими в країні протестами за демократію і права жінок. 

Як повідомляє The Guardian, про це повідомила поліція Берліна. 

В ніч на неділю, близько першої ночі, охоронець посольства побачив трьох чоловіків із закритими обличчями, які зірвали прапори й плакати з автомобіля-каравана учасників акції, потім спробували вломитися всередину. Одного з учасників акції, вдарили палицею, іншого збили з ніг, ще один отримав легке поранення ноги, можливо ножем. Ще один розповів поліції, що на нього націлювали вогнепальну зброю. 

На фото автомобіля протестувальників під посольством можна бачити, схоже, також прапор України. У тексті про нього не згадують. 

 
Christophe Gateau/AP

22 жовтня на акцію проти придушення протестів в Ірані у Берліні вийшли близько 80 тисяч людей. 

Інциденти під час схожих акцій траплялися і в інших європейських столицях - у Лондоні через сутички під посольством затримали щонайменш 12 осіб, у Парижі силовики застосовували сльозогінний газ, щоб не пустити кількасот демонстрантів під будівлю посольства Ірану.  

Нагадаємо, протести в Ірані спалахнули 16 вересня через смерть 22-річної Махси Аміні, затриманої "поліцією моралі" за нібито неправильне носіння хіджабу. За місяць протестів загинули щонайменш десятки людей, у тому числі неповнолітні дівчата. Деякі правозахисні організації нарахували вже сотні загиблих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: