Кишинів вирішив “заради громадян” не економити на освітленні вулиць, попри центральне рішення

Понеділок, 31 жовтня 2022, 16:30

У Кишиневі місцева комісія з надзвичайних ситуацій вирішила повернути столицю до звичайного графіка вуличного освітлення, попри рішення загальнонаціональної комісії.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Мер столиці Іон Чебан заявив, що скорочення періоду використання вуличного освітлення дозволяє зекономити небагато, але суттєво збільшує небезпеку для мешканців міста. 

"Ми ухвалюємо таке рішення на рівні столиці, навіть якщо центральна влада подасть на нас в суд або буде впливати через правоохоронні органи. Безпека людей - на першому місці", - заявив Чебан.

Іон Чебан раніше був депутатом від Партії соціалістів проросійського Ігоря Додона, політичних опонентів чинної влади, а зараз збирається формувати свою політсилу.

Раніше Нацкомісія з надзвичайних ситуацій затвердила план скорочення споживання електроенергії у Молдові на час дефіциту. Серед іншого, він передбачає скорочення освітлення у приміщеннях на 30%, вимкнення декоративного освітлення, реклами, вимкнення ескалаторів у пікові години, зниження температури опалення у приміщенні. Місцевій владі рекомендували скоротити час використання вуличного освітлення, після чого у Кишиневі вирішили скоротити його на дві години (по годині вранці і ввечері).

Як відомо, масовані удари РФ по українській енергетичній інфраструктурі останніми тижнями суттєво ускладнили ситуацію і для Молдови, яка втратила можливість купувати українську електроенергію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: