Прем'єр Греції розкритикував Туреччину за балансування між Україною та РФ

Понеділок, 31 жовтня 2022, 18:07

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс розкритикував Туреччину за те, що вона дотримується серединної позиції щодо війни Росії в Україні.

Про це пише Ekathimerini, повідомляє "Європейська правда".

"Анкара вважає, що їй не потрібно ставати на чийсь бік, ніби немає правих чи неправих", - сказав Міцотакіс після зустрічі зі своєю литовською колегою Інгрід Шимоніте у Вільнюсі.

Він додав, що Греція продовжуватиме підтримувати територіальну цілісність України.

Міцотакіс також звинуватив Туреччину в підриві стабільності і безпеки в регіоні, додавши, що немає місця для подальших джерел напруженості, тим більше між двома союзниками по НАТО.

"Греція завжди тримає вікно відчиненим для діалогу, в той же час тримаючи двері зачиненими для провокацій та загроз своїй територіальній цілісності", - сказав він.

Раніше понеділок президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, за чийого посередництва було досягнуто домовленості про зерновий коридор, дуже обтічно прокоментував оголошене Росією призупинення її участі в домовленості.

Як писала ЄП у своїй статті, "зернова угода", може працювати навіть без участі російської сторони, якщо на це буде воля президента Туреччини Ердогана, і реалізація цього сценарію вже розпочалася.

Читайте детальніше про те, чи є шанс зберегти зерновий коридор після російської істерики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: