Стало відомо, де може відбутися наступний саміт Європейської політичної спільноти

Четвер, 6 жовтня 2022, 22:37

Президент Європейської ради Шарль Мішель запропонував учасникам першого саміту Європейської політичної спільноти – нового формату європейської співпраці – провести наступну зустріч у Кишиневі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

За словами речника Мішеля, пропозиція провести наступний саміт Європейської політичної спільноти в столиці Молдови "була позитивно сприйнята всіма присутніми в залі". Далі планується організувати саміти в Іспанії та Британії.

Наразі невідомо, коли саме відбудеться зустріч у форматі Європейської політичної спільноти, але передбачалося, що саміти скликатимуться десь двічі на рік.

Нагадаємо, у Празі в четвер відбулося перше засідання Європейської політичної спільноти, концепцію якої запропонував навесні президент Франції Еммануель Макрон. У зустрічі брали участь 44 країни – члени ЄС та країни-кандидати, включно з Туреччиною, Норвегія, Ісландія, Швейцарія, Ліхтенштейн, Британія, Грузії, Вірменія, Азербайджан.

Президент Володимир Зеленський у зверненні до саміту Європейської політичної спільноти у Празі закликав реалізувати запропоновану ним "формулу миру" для України.

Читайте також: Між Молдовою та Сербією. Навіщо Київ погодився на новий формат ЄС та як він працюватиме.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: