Парламент Норвегії закриває сауну для скорочення витрат електроенергії

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 20:01

Норвезький парламент (Стортинг) у п'ятницю оголосив про низку нових заходів, спрямованих на економію електроенергії.

Про це пише The Local, повідомляє "Європейська правда".

У парламенті закривається сауна, знижується температура в приміщеннях, прибираються додаткові обігрівачі в парламентських офісах.

"Європа перебуває в середині важкої енергетичної кризи, і Стортинг хоче зробити свій внесок у зусилля з економії електроенергії. Саме тому ми вживаємо низку термінових заходів, які допоможуть негайно скоротити споживання електроенергії", - сказав спікер Стортингу Масуд Гараххані.

Температуру в будівлях парламенту буде знижено з 20-22 градусів до 19-20 градусів.

Крім того, нові заходи передбачають розширення практики вимкнення світла, вентиляції та опалення в приміщеннях, які не використовуються, а також зменшення зовнішнього освітлення.

"Ми продовжимо роботу над низкою довгострокових заходів з енергозбереження, які потенційно можуть дати ще більший ефект, наприклад, збільшення теплоізоляції та поліпшення систем вентиляції. Крім того, ми розглянемо можливість встановлення сонячних батарей", - сказав Гараххані.

Нагадаємо, державне норвезьке агентство Bane Nor, яке управляє залізничною мережею країни, оголосило, що на залізничних станціях знизять температуру з метою скорочення енергоспоживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: