Потік громадян РФ у Латвію з 19 вересня зменшився на 34%

Вівторок, 1 листопада 2022, 12:59

З 19 вересня, коли за рішенням уряду набули чинності обмеження на несуттєві поїздки, потік громадян Росії до Латвії скоротився на 34%.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Delfi.

За минулий тиждень зовнішній кордон перетнули 1826 громадян Росії, що приблизно вп'ятеро менше, ніж у сусідніх країнах: в Естонію за вказаний період в'їхало 8574 громадянина Росії, у Литву - 7804.

Загалом із 19 вересня російсько-латвійський і білорусько-латвійський кордони перетнули 10 687 громадян Росії, але тільки ті особи, які відповідають виняткам, установленим у постанові уряду.

Тільки 14% з них в'їхали до Латвії на підставі віз категорії C або D, ще 41% є власниками посвідки на проживання в Латвії, серед них члени сімей громадян Латвії, студенти, які працюють у Латвії, та особи, в'їзд яких пов'язаний з робочими потребами або гуманітарними міркуваннями.

Майже половина громадян Росії, які перетнули зовнішній кордон, користуються візами або посвідками на проживання, виданими іншими країнами, а це означає, що Латвія не є країною призначення для цих осіб, а використовується для транзиту в інші країни Європейського союзу.

Минулого тижня у в'їзді до Латвії на підставі рішення Кабінету міністрів, а також з інших обставин було відмовлено 33 громадянам Росії, а з 19 вересня - 302 громадянам Росії.

На зеленому кордоні з Росією не було зафіксовано спроб його нелегального перетину.

Як повідомлялося, 19 вересня набула чинності заборона на в'їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян Росії з шенгенськими візами.

Нагадаємо, ЄС наразі не вводить загальну заборону на туристичні поїздки росіян, оскільки низка країн, у тому числі Угорщина, виступили проти.

Однак з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: