У Британії держслужбовці планують страйк через зарплати і пенсії

Четвер, 10 листопада 2022, 15:22

Десятки тисяч британських державних службовців проголосували за проведення страйку з питань оплати праці, пенсійного забезпечення та умов звільнення.

Про це повідомила в четвер профспілка працівників державних і комерційних служб (PCS), повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Профспілка, яка представляє працівників кількох британських урядових відомств, заявила, що в середньому 86,2% її членів, які взяли участь у голосуванні, проголосували за страйк, що є найвищим відсотком голосів в історії профспілки.

"Наші члени висловилися, і якщо уряд не прислухається до них, у нас не залишиться іншого вибору, окрім як розпочати тривалу програму страйків, що охопить всі сфери суспільного життя", - заявив у своїй заяві генеральний секретар PCS Марк Сервотка.

Як повідомлялося, десятки тисяч британських медсестер вперше вийдуть на страйк через вимоги підвищення заробітної плати.

Цього року в Британії прокотилася хвиля промислових заворушень у різних сферах, оскільки підвищення заробітної плати не встигає за інфляцією, яка становить 10%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: