Британія і Франція готують угоду щодо мігрантів, які перетинають Ла-Манш

Субота, 12 листопада 2022, 13:39

Велика Британія і Франція мають намір домовитися, можливо, вже в понеділок, про нарощування спільних зусиль, щоб зупинити нелегальних мігрантів від небезпечного перетину через Ла-Манш.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Угода значно збільшить нинішню чисельність у 200 французьких офіцерів і добровольців, які працюють на пляжах Ла-Маншу.

За даними британських ЗМІ, Франція погодиться на створення спільного центру контролю, де будуть розміщені британські імміграційні чиновники.

У п'ятницю міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі та його французька колега Катрін Колонна виступили із заявою, в якій наголосили на "нагальній необхідності боротьби з усіма формами нелегальної міграції".

Британські чиновники заявили, що угода близька до укладення. Представники британського і французького урядів відмовилися коментувати повідомлення в суботу.

Угоду може бути підписано наступного тижня і, найімовірніше, вона міститиме більше британських безпілотників для виявлення мігрантів, що ховаються в піщаних дюнах, перш ніж вони спробують здійснити небезпечну переправу, часто на кволих човнах.

Цього року близько 40 000 осіб перетнули Ла-Манш на невеликих човнах, порівняно з 28 526 торік, що чинить тиск на нового прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, вимагаючи знайти спосіб уповільнити цей потік.

Нагадаємо, Франція прийняла корабель з 230 мігрантами, який відмовилася пускати у свій порт Італія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: