В Україні не можна повторювати сценарій миру в Грузії 2008 року – віцеспікер Сейму Польщі

Понеділок, 14 листопада 2022, 15:50

Не може бути такого, щоб Україну примушували до переговорів чи уклали мир за її спиною, як це було з Грузією у 2008 році.

Про це заявила віцемаршалок Сейму Республіки Польща Малгожата Госевська під час спілкування зі ЗМІ в Києві, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Укрінформ.

"Не може бути так, як було з Грузією у 2008 році, коли президент Франції Саркозі полетів у Москву і вони разом підписали, скажімо так, цей мир у Грузії. Це зробилося за спиною уряду Грузії, і, як наслідок, грузинське суспільство було дуже проти свого парламенту", - сказала вона.

Госевська підкреслила, що чи говорити взагалі, чи укладати якийсь мир повинна вирішувати лише Україна, і не може бути такого, щоб Україну примушували миритися з Росією.

Віцемаршалок також акцентувала на тому, що Росія ніколи не дотримується тих угод, які вона підписала: "Вона не дотрималася тих положень, які стосувалися лінії розмежування в Грузії, і ніколи не було дотримано Мінських домовленостей".

"По-третє, скажу, що з терористами не розмовляють, а Путін і всі його прибічники – це відверті терористи", - підкреслила Госевська.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає, що Україна має вирішити, які умови є прийнятними для ведення переговорів з Росією.

Раніше кремлівське агентство РИА Новости поширило заяву МЗС РФ, в якій йшлося, що "Росія не приймає попередніх умов щодо України, у тому числі вимоги вивести війська, а у діалозі потрібно враховувати ситуацію на землі".

У МЗС України відповіли, що Росія не може диктувати свої умови для проведення переговорів з Україною про завершення війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: