Литва посилила боєготовність сил ППО після вибуху в Польщі

Середа, 16 листопада 2022, 17:46

У зв'язку з ракетним ударом у Польщі було підвищено рівень бойової готовності частин протиповітряної оборони армії Литви.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

"Відповідно до процедур армії рівень боєготовності в армійських частинах підвищено", – повідомили в середу Збройні сили Литви.

Прессекретарка командувача армією Литви капітан Рута Монтвіле зазначила, що підвищено рівень боєготовності в частинах протиповітряної оборони. За її словами, відповідно до передбачених в армії Литви процедур потрібно обов'язково реагувати на випадки, подібні до того, що стався в Польщі.

Монтвіле повідомила, що це рішення скоротило час реакції військових частин, який "відводиться для реагування на потенційні загрози і виконання поставлених завдань".

Раніше Німеччина запропонувала Польщі допомогу в спостереженні за повітряним простором як реакцію на падіння ракети біля кордону з Україною.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив у середу, що ракета, яка впала на території Польщі, ймовірно, була випущена українськими силами ППО під час відбиття російських атак.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою нападом на країну.

ЄвроПравда зібрала основні факти з цього приводу у статті: Ракетою по Польщі: що відомо про напад РФ на державу НАТО та якими можуть бути наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: