РФ зажадала від глави посольства Польщі припинити "брудні провокації" з падінням ракети

Середа, 16 листопада 2022, 19:37

Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило подробиці виклику тимчасового повіреного у справах Польщі Яцека Щлядлевського у зв’язку з падінням ракети на польській території у вівторок.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як зазначається в коментарі офіційної представниці МЗС РФ Марії Захарової, польському дипломату "було вказано на неприйнятне нагнітання в Польщі антиросійської істерії навколо інциденту".

"Незважаючи на нічний час і відсутність на той момент будь-якої достовірної інформації про те, що сталося, Варшава вважала за потрібне викликати в МЗС Польщі посла Росії і влаштувати з цього політичне шоу", – стверджує Захарова.

Речниця російського МЗС також закликала Варшаву "не вплутуватися в брудні провокації, які влаштовує київський режим, і не ініціювати власні".

МЗС РФ бідкається через "антиросійську вакханалію" після вибухів у Польщі

Як відомо, двоє людей внаслідок інциденту загинули у Польщі у день, коли Росія випустила сотню ракет на територію України.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою нападом на країну, оскільки ракета, що впала, за словами Дуди, вірогідно була випущена українськими силами ППО.

МЗС Росії у середу ввечері опублікувало заяву, у якій відхрестилося від причетності російських військ до інциденту з вибухами у Польщі. 

ЄвроПравда зібрала основні факти з цього приводу у статті: Ракетою по Польщі: що відомо про напад РФ на державу НАТО та якими можуть бути наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: