У Вірменії різко прокоментували крики Лукашенка на Пашиняна під час саміту ОДКБ

Середа, 2 листопада 2022, 16:30

Прессекретар міністерства закордонних справ Вірменії Ваан Унанян заявив, що заяви білоруського диктатора Олександра Лукашенка на адресу вірменського прем’єра Нікола Пашиняна ставлять під сумнів його зобов’язання в межах Організації договору колективної безпеки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Арменпрес".

"Не вважаємо доречним коментувати невиважені, такі, що не відповідають логіці переговорів, і зовсім не союзницькі або партнерські, що ставлять під сумнів зобов'язання в межах підписаної ним же держави-учасниці ОДКБ, коментарі президента Білорусі", – сказав Унанян у відповідь на запит "Арменпрес".

Як нагадує "Зеркало", під час саміту ОДКБ 28 жовтня Лукашенко емоційно висловився щодо питань, порушених Пашиняном.

"Ви поставили перед нами два запитання. Перше, читаю: "Оцінка подій і позиція ОДКБ". Ви зажадали від нас визначитися з нашою позицією. Ви що, не знаєте нашої позиції?! Ми хочемо, щоб між сусідніми державами було врегульовано конфлікт мирним шляхом", – сказав білоруський диктатор.

Коментуючи друге питання, порушене Вірменією – прохання до ОДКБ скласти "дорожню карту" з відновлення її територіальної цілісності, – Лукашенко заявив: "Яку дорожню карту?! Я вам на це відразу відповідаю: сядьте з Ільхамом Алієвим, якщо треба – попросіть президента Росії, і ухваліть рішення! Не ухвалите сьогодні – буде ж гірше, ви ж самі це розумієте!"

В офіційній заяві ОДКБ за підсумками саміту ці коментарі Лукашенка згадані не були. Лише стверджувалося, що лідери держав обговорили "перспективну" реакцію на загострення на вірменсько-азербайджанському кордоні та домовилися розглянути його в листопаді.

У понеділок президент Росії Владімір Путін у понеділок прийняв лідерів Азербайджану та Вірменії Ільхама Алієва та Нікола Пашиняна, щоб обговорити питання врегулювання відносин між державами. За підсумками було ухвалено заяву без жодних проривних домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: