Більшість росіян, які в'їхали до Фінляндії після оголошення мобілізації, не повернулися в РФ

Вівторок, 29 листопада 2022, 13:55

За даними фінських прикордонників, майже усі громадяни Росії, які в’їхали до Фінляндії після оголошення в РФ мобілізації, не повернулися додому і після того, як минули крайні терміни.

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда".

Прикордонники не мають точних даних, скільки людей у Фінляндії чи інших країнах Шенгену досі залишаються там з протермінованим дозволом на перебування. У Прикордонній службі підозрюють, що багато таких росіян намагаються приховати перевищення дозволеного терміну перебування за допомогою підроблених штампів. 

"Терміни перебування оцінюються по штампах у паспортах, але їх підроблюють, тож протермінування не завжди вдається помітити. Цієї осені у кілька разів зросла кількість підроблених штампів у паспортах і картках резидента, виявлених на пунктах пропуску на південному сході Фінляндії", - розповів Міка Вілкко, директор розслідувального відділу прикордонників південно-східної Фінляндії. 

Лише у їхньому відділі розслідують 88 випадків підробок, пов’язаних з візами. Загалом за 2022 рік виявили 350 підроблених штампів, що в рази більше, ніж за попередні роки. 

За словами Вілкко, чимала частка росіян, яких впіймали з підробленими штампами - родом з Північного Кавказу. 

Фахівці зазначають, що коли з наступного року запрацює Європейська прикордонна система, приховувати нелегальне перебування в країнах Шенгенської зони стане набагато важче. 

Як відомо, у перший час після оголошення в Росії мобілізації на кордоні з Фінляндією виникли великі черги. В окремі дні за добу кордон з РФ до Фінляндії перетинали понад 7000 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: