У Британії прокоментували звинувачення РФ у підготовці нападу на Чорноморський флот

Четвер, 3 листопада 2022, 22:49

Міністерство закордонних справ Великої Британії в четвер відреагувала на звинувачення з боку Росії в нібито участі в нападі на російський Чорноморський флот, що базується в окупованому Криму.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Як ідеться в заяві британського зовнішньополітичного відомства, звинувачення "явно спрямовані на відволікання уваги від незаконного вторгнення Росії в Україну, втрат Росії на полі бою та її бомбардувань цивільного населення та енергетичної інфраструктури без жодної поваги до міжнародного права та загибелі невинних людей"

"Ми не плануємо коментувати ці звинувачення на ходу. Не секрет, що Сполучене Королівство взяло на себе публічне лідерство в підтримці України – це триває з моменту незаконної анексії Криму Росією в 2014 році", – наголошують у британському МЗС.

Там додали, що участь близько 50 країн взяли участь в останній зустрічі Контактної групи з питань оборони України "свідчить про широку і тривалу міжнародну підтримку України, яка захищає свій суверенітет і демократію".

Нагадаємо, минулого тижня міноборони Росії звинуватило військових ВМС Британії у плануванні і реалізації нібито "терактів" на трубопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2".

Міноборони РФ також заявило, що британські військові з цього ж підрозділу провели підготовку українських військ до "нападу" на Севастополь, і що нібито ці британські військові  перебувають в українському Очакові. Про це ж заявив і російський посол у Великій Британії Андрєй Келін.

Раніше в четвер Москва висловила протест послу Британії через нібито причетність британських фахівців до атак українських безпілотників на кораблі Чорноморського флоту в окупованому Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: