Швейцарія провела найбільші за 33 роки військові навчання

Середа, 30 листопада 2022, 14:47

Близько 5000 солдатів і десятки одиниць бронетехніки провели найбільші з 1989 року військові навчання у Швейцарії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на SwissInfo.

Військові ігри "PILUM 22" проходили у Швейцарії протягом останнього тижня на тлі вторгнення Росії в Україну. Але армійське командування заявило, що навчання не пов'язані із війною в Україні та були заплановані ще два роки тому.

Чотири механізованих батальйони, а також батальйон матеріально-технічного забезпечення і гірськопіхотні війська почали навчання 22 листопада. У навчаннях також брали участь група радіоелектронної боротьби та загін командування сил спеціального призначення.

Армія хотіла оцінити свої можливості щодо захисту країни та її жителів у разі збройного конфлікту. Під час навчань імітували наземну атаку з півночі, через Базель, який розташований біля кордонів Франції та Німеччини.

Вище військове керівництво заявило, що навчання загалом пройшли позитивно, але зазначило, що збройні сили могли б поліпшити радіозв'язок на різних ділянках місцевості.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у традиційно нейтральній Швейцарії збільшилася кількість прихильників поглибленого партнерства з НАТО й посилення армії.

Нагадаємо, Федеральна рада Швейцарії затвердила нові санкції проти Росії, ухвалені Європейським Союзом у рамках восьмого пакета.

Читайте також - Корозія нейтралітету: як Швейцарія вимушено змінює свою зовнішню політику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: