Прага нібито думає не призначати нового повноцінного посла в РФ, в МЗС заперечують

оновлено
Середа, 30 листопада 2022, 15:18

Журналісти дізналися, що Прага нібито планує відкликати свого чинного посла у Росії, який працює на цій посаді вже п'ять років, і після того, можливо, замінить його тимчасовим повіреним; в МЗС заперечують. 

Про це з посиланням на джерела написало видання Seznam Zprávy, пише "Європейська правда".

Чинний посол Чехії у Росії Вітеслав Півонька працює на цій посаді з 2018 року. Чеські дипломати зазвичай працюють на посаді послів чотири роки. Цей чотирирічний термін для Півоньки завершився минулого місяця. 

Як дізналися журналісти, замість нього до Москви може вирушити дипломат Їржі Чистецький, який зараз працює в консульстві у Стамбулі. Якби Прага вирішила призначити його повноцінним послом, дипломат мав би вручати вірчі грамоти особисто президенту РФ Владіміру Путіну, тож нібито розглядають варіант залишити його в ролі тимчасового повіреного. 

Доповнено. Міністр закордонних справ Ян Ліпавський водночас заперечив цю інформацію.

"Спростовую спекуляцію Seznam Zprávy про те, що в уряді думають відкликати посла у Москві чи скасувати посаду посла у Росії. Це нісенітниця. Посли працюють на посаді до відкликання урядом... Так само буде у випадку з послом Півонькою", - зазначив Ліпавський. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: