Співлідерка німецьких Зелених за те, щоб пустити російські активи на відбудову України

Субота, 5 листопада 2022, 12:04

Співлідерка німецьких Зелених Рікарда Ланг виступила за те, щоб використати заморожені в ЄС мільярди російських олігархів у відбудові України.

Про це, як пише "Європейська правда", вона сказала в інтерв’ю Welt.

На думку Ланг, відбудова України має початися вже зараз.

"Росіяни несуть великі втрати на фронті. Тому вони намагаються поширити війну на інші частини країни і знищити критично важливу інфраструктуру, таку як системи централізованого теплопостачання та електростанції. Це може призвести до гуманітарної катастрофи. Тому йдеться не лише про постачання зброї, яке ми продовжуємо підтримувати" - сказала вона.

"Ми також повинні забезпечити країну генераторами та водоочисними установками. Гуманітарна допомога і реконструкція повинні зараз масово просуватися вперед. По можливості, в тому числі і за російські гроші" - додала Ланг.

За її словами, у самій Німеччині заморожено активів російських олігархів на кілька мільярдів євро.

"Тільки в Німеччині заморожено кілька мільярдів євро російських активів, наприклад, російських олігархів. По всій Європі ця сума значно більша. Вважаю, що ці статки мають бути використані для відбудови України" - заявила співлідерка Зелених.

"Путін і його оточення несуть відповідальність за це божевілля, тому він і його оточення повинні отримати рахунок. Це непросто з юридичної точки зору, але це завжди буде справедливо. Тут треба шукати шляхи" - додала вона.

Нагадаємо, країни Групи семи створили координаційний механізм для допомоги Україні у ремонті, відновленні та захисті її критично важливої енергетичної та водної інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: