Посол Британії: планів евакуюватися з Києва немає

Понеділок, 7 листопада 2022, 10:26

Посольство Британії не планує евакуюватися з Києва та готове "змиритися з чималим", щоб виконувати свою роботу.

Про це заявила надзвичайний та повноважний посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна", повідомляє "Європейська правда".

"Ні, евакуація не планується. Ми тут маємо безпеку, яка дає нам можливість бути тут. Я тут вже кілька місяців, я живу в цій війні, як і ви живете у цій війні. Безумовно, справедливо сказати, що обставини нашого від'їзду вже відрізняються від тих обставин, за яких ми вперше поїхали в лютому. І це не тільки тому, що ми вважаємо загрозу менш серйозною: вона все одно серйозна. Зараз ми маємо найкраще уявлення як про потенціал України, так і про потенціал Росії", - сказала Сіммонс.

Вона додала, що співробітники посольства готові змиритися з чималим, щоб виконувати свою роботу.

"Я б сказала, що це щоденна розмова, як, мабуть, і для будь-якого українця, - зважати на обставини. Але ми готові змиритися з чималим, щоб робити роботу, яку робимо. Поки що планів залишати Київ немає. І я думаю, що для багатьох людей, мабуть, дуже важливо, щоб ми залишилися", - наголосила Сіммонс.

За її словами, вона розуміє, що присутність посольства Британії в Києві важлива як сигнал для багатьох українців і для деяких країн.

"Так. Мені це кажуть. Одного разу я пішла в магазин за покупками, а хтось дає мені здачу і запитує: "То ви не їдете, правда?" Тому я знаю, що це важливо для багатьох звичайних українців і, звичайно, для деяких країн", - сказала Сіммонс.

Нагадаємо, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен раніше розповіла, що Росія поширює брехливі повідомлення, начебто німецькі дипломати після масованих атак на столицю знову евакуювалися з Києва.

У МЗС Болгарії також заявили, що евакуація співробітників болгарського посольства в Києві не планується, незважаючи на ситуацію в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: