У Словаччині закликали прем’єра зібрати Раду нацбезпеки через постачання деталей до Ірану і РФ

Понеділок, 7 листопада 2022, 13:31

У Словаччині опозиційна партія SaS вимагає від прем’єра Едуарда Гегера скликати Раду національної безпеки через постачання словацькими компаніями в Росію і Іран запчастин, які можуть бути використані для виробництва важкої зброї.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Aktuality.

"Сумнівний експорт товарів до воюючого агресора - це ворожий акт проти України. Цей скандал не може залишитися без відповіді, щоб про нього якнайшвидше забули. Експорт матеріалів, які можуть бути використані у військових цілях, має бути негайно розслідуваний і передусім зупинений", - заявив Юрай Крупа (SaS), голова Комітету Національної ради Словаччини з питань оборони і безпеки.

Він також вбачає причину скликання Радбезу у неконтрольованій ситуації з мігрантами та хаотичних діях міністерства внутрішніх справ.

"Відповіддю міністра внутрішніх справ на кількакілометрові затори на кордоні з Чехією та блукання мігрантів була лише абсурдна позиція щодо наметового містечка. Однак проблема є набагато складнішою і повинна починати вирішуватися вже на кордоні з Угорщиною", - наголосив Крупа, додавши, що Рада нацбезпеки має терміново вирішити накопичені проблеми на східному та західному кордонах.

Як повідомлялося, видання Denník N виявило, що словацькі виробники після початку російського вторгнення відправляли в Росію та Іран запчастини, які можуть бути використані для виробництва важкої зброї.

Видання заявило, що має у своєму розпорядженні список із тисяч предметів, серед яких підшипники, двигуни, електроніка, обладнання для виробництва компонентів шин, які можуть бути використані у виробництві танків, бронемашин, ракетних систем або носіїв міжконтинентальних балістичних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: