Єврокомісія: за постачання Іраном будь-якої зброї РФ будуть наслідки

Понеділок, 7 листопада 2022, 13:47

ЄС вживає і продовжить вживати заходів за поставки Іраном будь-яких видів озброєння Росії для ведення незаконної війни проти України. 

Про це заявив речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано на брифінгу в Брюсселі у понеділок, повідомляє "Європейська правда".

"Яке б військове обладнання не постачалося до Росії - це неприйнятно, і будуть наслідки, якщо держави-члени матимуть достатньо доказів, що це продовжується", - сказав Стано, відповідаючи на запитання щодо потенційних наслідків для Ірану у випадку постачання Росії ракет малої і середньої дальності. 

"Це стосується і дронів, і тренерів. Я можу знову згадати заяву G7, яка конкретно стосується тренерів та іранських дронів. Але усі інші поставки зброї, які використовуються у цій незаконній агресії… вважатимуться підтримкою цієї незаконної агресії, і будуть необхідні наслідки", - додав Стано. 

Неофіційно повідомлялося, що США готують додаткові санкції проти Ірану через продаж Росії ракет.

В МЗС України заявили, що надання Іраном зброї Росії для ведення повномасштабної війни робить його співучасником агресії та воєнних злочинів на території України.

Іран вперше визнав у суботу, що постачав Москві безпілотники, але заявив, що вони були відправлені до вторгнення в Україну. В МЗС України заявили у відповідь, що наслідки співучасті в агресії РФ будуть масштабніші за вигоду від її підтримки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: