У правлячій партії Грузії побачили "зв’язок з опозицією" в опитуванні для аналітичного центру із США

Вівторок, 8 листопада 2022, 15:17

У правлячій партії Грузії закликали не вірити результатам соцопитування на замовлення Міжнародного республіканського інституту IRI щодо настроїв у грузинському суспільстві, заявивши, що місцеве партнерське агентство, яке безпосередньо проводило інтерв’ювання, буцімто підігрує опозиції. 

Як повідомляє "Новости-Грузия", про це заявив лідер "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе, пише "Європейська правда". 

Він заявив, що опитування для IRI проводить "місцева компанія з дуже сумнівною репутацією". 

"Її зв’язок з Єдиним національним рухом (найбільша опозиційна сила, лідером якої раніше був експрезидент Саакашвілі. - ЄП) існує роками. Тут дуже помітно, що є певний інтерес до маніпулювання", - заявив Кобахідзе. 

За його словами, це особливо помітно щодо рейтингів політсил, оскільки з результатів опитування випливає, що зараз за "Грузинську мрію" проголосували би 25% виборців. 

Кобахідзе заявив, що "кожен другий громадянин підтримує "Грузинську мрію" і це показали останні вибори". Зазначимо, місцеві вибори у Грузії відбулися у жовтні 2021 року, парламентські - у 2020 році. 

"Кожен раз перед виборами такі спекуляції. Щоразу радикальна опозиція бреше своїм виборцям, у тому числі за допомогою цих опитувань", - сказав Кобахідзе.

Він не назвав грузинське агенство, яке звинувачує у зв’язках з опозицією. 

В інформації про опитування для IRI зазначають, що польову роботу для останнього грузинського опитування, оприлюдненого 7 листопада, виконував Інститут опитувань і маркетингу. Агенція зазначає про себе, що існує з 1995 року і є однією з найбільших у Грузії.

Опитування, серед іншого, засвідчило дуже низьку довіру до політичних сил. 42% респондентів відповіли, що жодна партія не представляє їхніх інтересів; довіряють партіям лише 15%. 62% вважають, що країна рухається в неправильному напрямку

Понад 80% повністю або частково підтримують вимогу опозиції про дострокові вибори, але при цьому за "Грузинську мрію" проголосували би 25%, "Єдиний національний рух" - 12%, а інші партії отримали би по 3% і менше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: