Словаччина купить у Швеції 152 БМП

Понеділок, 12 грудня 2022, 17:21

Словаччина та Швеція в понеділок підписали угоду про постачання 152 броньованих машин піхоти CV90 модифікації MkIV.

Як повідомляє "Європейська правда", про це оголосив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

"Радий підтвердити, що Словаччина й Швеція сьогодні підписали міжурядову угоду про придбання 152 БМП CV90 MkIV із 35-міліметровою гарматою. Значний крок до модернізації та посилення безпеки", – написав він у Twitter.

Вартість угоди становить 1,3 мільярда євро. Згідно з нею, БМП CV90 будуть виготовлені в декількох конфігураціях, причому у виробництві братимуть участь і словацькі компанії.

Модифікація CV90MkIV є найсучаснішою для цього виду БМП і оснащена електронною архітектурою та сучасною баштою з 35-мм гарматою, яка забезпечує екіпажу покращений захист і підвищену бойову ефективність.

Зі 152 БМП 122 будуть поставлені у варіанті стандартних бойових машин піхоти. Дванадцять БМП будуть виготовлені в новій конфігурації для протитанкових і гранатометних підрозділів. Решта – командно-штабні, розвідувальні та інженерно-евакуаційні БМП, призначені для спеціалізованої бойової логістичної підтримки.

Словаччина стане восьмою країною, що візьме на озброєння БМП CV90, після Данії, Естонії, Фінляндії, Норвегії, Швеції, Швейцарії та Нідерландів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: